Halo naevus

Kislányom 13 éves, nagyon sok halo naevusa van, föleg a törzsén. Börgyógyász rendszeresen ellenörzi. Szeretném megtudni, hogy van-e KMagyarországon olyan orvos, aki ezzel a problémával kiemelten foglalkozik. Bízom a spontán repigmentációban, de ha ez nem következik be, szeretnék valami megoldást találni a kozmetikai problémára. Orvosunk szerint nem kellene szteroid krémekkel megzavarni a kifehéredett területeket, mert mégiscsak anyajegy van vagy volt benne, nem vitiligo. Segítségüket elöre is köszönöm: panni67

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a anyajegy témában

Kedves Anyuka! Semmiképpen nem szabad szteroidkrémekkel gyengíteni, károsítani a bőrt. Nem jelent megoldást a visszapigmentálódásban. Ez egy alkati tényezőn alapuló rekció az anyajegyek környékén. Ami különösebb elbánást nem igényel, csak talán még komolyabban kell vennia fényvédelmet. Másik kérdésére válaszolva pedeg: Általában az összes bőrgyógyászati klinkának van egy kifejezetten az anyajegyekkel foglalkozó szakrendelése. (Naevus-melanoma szakrendeléseknek hívják őket)

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 12., 23:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 15:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?