• Vérző anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Orvosszakértő!

        21 éves lány vagyok. Sajnos sokszor nyomkodom, kapargatom pattanásaim. Előfordult több esetben, hogy 1 anyajegyet megsértettem. 2 hónapja voltam onkodermatológián és minden anyajegyem rendben volt. Pár napja viszont megnyomtam egy pattanásnak hitt anyajegyet (nem figyeltem hogy néz ki) ami aztán elkezdett vérezni. Észrevettem, hogy 1 anyajegy volt az, ami korábban, emlékeim szerint egy normál méretű, sima felületű, világos barna anyajegy volt. Megsértése után: középen 1 sötétebb folt, felülete kitüremkedőbb (nem fájt). Másnap megfigyeltem, hogy ha bőrömet kicsit meghúzom az anyajegy széleinél, vér jön ki belőle. Nagyjából az összes vért kipléseltem és most kb. úgy néz ki, mint a régi állapotában. Nem tudom, hogy az anyajegyre pattanás nőhetett e és annak kikaparása miatt vérzett e vagy valami probléma van az anyajeggyel.

        Bőröm a világosabb típusba tartozik. Ritkán napozok, nem járok szoláriumba, nem tudok a családban bőrrák esetéről.
        Mekkora esélyem van arra, hogy elrákosodott anyajegyről van szó?
        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező!

        Attól, ha egyszer megsérül az anyajegy, még nem feltétlenül kell a legrosszabbra gondolni. Viszont amiatt, hogy megsérült, mindenképp mutassa meg bőrgyógyásznak, angyítással meg kell nézni a felszínét!



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-26 12:45:53; Megválaszolva: 2010. május 26., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés