Anyajegyek fogamzásgátló szedése miatt

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

A Yasminelle nevű fogamzágátló szedésével egyidejűleg arra lettem figyelmes, hogy egyre több anyajegy jön ki rajtam. Az anyajegyek a menstruációm első napjaiban jöttek ki, és erre a fogamzásgátló szedése előtt nem volt példa, ezért ezt a Yasminelle hatásának tulajdonítottam. Azért szedek fogamzásgátlót, mert a menstruációm rendszertelen, így most egy másik fajtát, a Dienillet kezdem el szedni. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e az, hogy az anyajegyek a fogamzásgátló szedésétől jöttek ki? Ha igen, akkor az összes fajta fogamzásgátló ilyen hatást fog kiváltani vagy bizonyos hatóanyagra vagyok esetleg allergiás?

A választ előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

Nem allergiáról van szó, hanem arról hogy ösztrogén hormonhatásra pigmentfoltok jelenhetnek meg a bőrön, ezért számíthat rá, hogy az ösztrogént is tartalmazó fogamzásgátlók szedése alatt, főleg napozás, szolárium után pigmentfoltok jelennek meg a bőrén.

Kérdés: 2010. március 15., 20:13; Megválaszolva: 2010. március 15., 20:13
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Zsírmirigy kifakadása
Vitilligo, vagy más betegség jele ez
Bőrbetegsèg,szàjzùgnàl kiütès
Mi a teendő?
makkon gyulladás szerű hámosodás