Ótvaros kamillás kezeléssel

Tisztelt Dr.Csuth Ágnes Doktor Nő! Az első kamillás leáztatás után kislányomnak már nincs pörk (vastag sebréteg) hanem szép sima a bőr, de vérvörös, szinte eleven. Amikor a Bactroban krémmel bekenjük akkor színtelen váladék jön belőle, de papírzsebkendővel felitatgatjuk amíg el nem áll. Kell még akkor kamillás áztatást csinálni? Mert nincs rajta vastag seb, csak nagyon vékony réteg van (barna színű) mint horzsolásnál. Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm szépen!

WEBBeteg szakértő válasza ótvar témában

Kedves Anyuka!

Ha egyáltalán nincs pörk, nem kell áztatni, de ehhez, hogy ezt egyértelműen megítéljük, hogy kell-e még kamillás áztatás, látni is kellene. Én a leírásból úgy ítélem meg, hogy még van pörk. Ha egy kicsit is bizonytalan, inkább a gyermekorvosnak mutassa meg még egyszer a kislány állát, így Ön is jobban megnyugszik! Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. szeptember 22., 12:35; Megválaszolva: 2009. szeptember 22., 12:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Elvakart mitesszer
Üdvözlöm doktornő! Körülbelül egy hete elvakartam egy mitesszert az állam és az ajkam között. Tünetet nem tapasztaltam, sebesedett, én pedig...
Lehet ótvar?
Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki megfertőződik ótvarral, az mennyi idő után látszik meg a bőrön? Fesztiválon voltam...
Ótvar kezelése
Tisztelt Doktornő! A keddi napon jártam a bőrgyógyászaton, mert hámlani kezdett az ágyékom majd százforintos nagyságú hólyagok jelentkeztek a...
Ótvar és vírus
Tisztelt doktor!   Kisfiam, 2 és fél éves az óvodás testvérétől elkapott valami vírust. Arcán ótvarszerű tünetek voltak, barátnőm...
Ótvar után halvány folt
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányomnak sajnos Ótvaros lett az álla 1 hete. Szépen gyógyul, már nincs pörk rajta. Még megmossuk esténként kamillával...