Ótvar után halvány folt

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányomnak sajnos Ótvaros lett az álla 1 hete. Szépen gyógyul, már nincs pörk rajta. Még megmossuk esténként kamillával (de nem áztatjuk) és Ungantisept (ha jól olvastam) krémmel kell kenni napi egy-kétszer amíg teljesen meggyógyul (még 1 hét kb.azt mondta a háziorvosunk) . Szeretném a segítségét kérni, hogy ha meggyógyul a seb és csak halvány folt lesz látható, akkor van-e valamilyen kenőcs, ami segít a teljes elmúlásában a foltoknak. Körömvirág krémmel (ha jól tudom hegesedésre jó) ajánlja-e Ön kenegetni majd? Vagy ajánl-e valamilyen krémet? Ha igen, meddig tanácsolja kenegetni és hányszor naponta? Előre is nagyon köszönöm a segítségét!

WEBBeteg szakértő válasza ótvar témában

Kedves Anyuka!

A körömvirág krémet jó hatásúnak ismeri a népi gyógyászat, de saját praxison során rengeteg allergiás esetet láttam, inkább nem ajánlom.Ha már csak halvány folt van, az magától is elmúlik, fényvédelem fontos, mert könnyen bebarnulhat, esetleg a hámosodás segítésére Neogranormont javaslok naponta 1-2-szer vékonyan.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. szeptember 26., 09:39; Megválaszolva: 2009. szeptember 26., 09:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Elvakart mitesszer
Üdvözlöm doktornő! Körülbelül egy hete elvakartam egy mitesszert az állam és az ajkam között. Tünetet nem tapasztaltam, sebesedett, én pedig...
Lehet ótvar?
Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki megfertőződik ótvarral, az mennyi idő után látszik meg a bőrön? Fesztiválon voltam...
Ótvar kezelése
Tisztelt Doktornő! A keddi napon jártam a bőrgyógyászaton, mert hámlani kezdett az ágyékom majd százforintos nagyságú hólyagok jelentkeztek a...
Ótvar és vírus
Tisztelt doktor!   Kisfiam, 2 és fél éves az óvodás testvérétől elkapott valami vírust. Arcán ótvarszerű tünetek voltak, barátnőm...
Ótvaros kamillás kezeléssel
Tisztelt Dr.Csuth Ágnes Doktor Nő! Az első kamillás leáztatás után kislányomnak már nincs pörk (vastag sebréteg) hanem szép sima a bőr, de...