Ótvar és vírus

Tisztelt doktor!

 

Kisfiam, 2 és fél éves az óvodás testvérétől elkapott valami vírust. Arcán ótvarszerű tünetek voltak, barátnőm gyógyszerész, szerinte is az volt. A gyermekorvos anaestethika ecsetelőt írt fel neki, amitől nem javult. Én magamtól kalcimuskot adtam neki és aloés krémmel kentem. Akkor még nem sejtettem hogy mi lehet ez, aztán utánakérdeztem barátnőmet és megnéztem a neten.

Nagyjából már helyrejött, de még látszik, térdhajlatból elmúlt a kiütés.

Mit tegyek, nagy baj ha nem kapott rá antibiotikumot?

Nem lesz visszamaradó baja ettől?

 

Válaszát előre is köszönöm!   Vali

 

 

Dr. Csuth Ágnes válasza ótvar témában

Kedves Vali!

Az ótvart nem vírus, hanem baktérium okozza, kezelése valóban antibiotikum a pörkök leválasztása mellett. Keressék fel a gyermekorovst vagy egy bőrgyógyászt, hogy eldöntse, hogy a gyereknek kell-e még tovább kezelés. Így ön is megnyugszik, ha valóban nincs teendő, ha pedig az orvos úgy ítéli meg, hogy kell még valamilyen gyógyszer a teljes gyógyuláshoz, akkor a kezelés is megfelelő lesz. Sajnos látatlanban nem lehet nyilatkozni arról, hogy milyen stádiumban van most a betegség, illetve igényel-e további teendőt.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. november 01., 09:45 ;Megválaszolva: 2009. november 01., 09:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Elvakart mitesszer
Üdvözlöm doktornő! Körülbelül egy hete elvakartam egy mitesszert az állam és az ajkam között. Tünetet nem tapasztaltam, sebesedett, én pedig...
Lehet ótvar?
Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki megfertőződik ótvarral, az mennyi idő után látszik meg a bőrön? Fesztiválon voltam...
Ótvar kezelése
Tisztelt Doktornő! A keddi napon jártam a bőrgyógyászaton, mert hámlani kezdett az ágyékom majd százforintos nagyságú hólyagok jelentkeztek a...
Ótvar után halvány folt
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányomnak sajnos Ótvaros lett az álla 1 hete. Szépen gyógyul, már nincs pörk rajta. Még megmossuk esténként kamillával...
Ótvaros kamillás kezeléssel
Tisztelt Dr.Csuth Ágnes Doktor Nő! Az első kamillás leáztatás után kislányomnak már nincs pörk (vastag sebréteg) hanem szép sima a bőr, de...