Ótvaros áll fertőzése és kezelése

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 12 éves kislányomnak ótvaros lett az álla. Egy pattanással kezdődött amit folyamatosan elmart. Jártunk orvosnál, Solutio merbromini FoNo VII. ecsetelőt (piros színű) és Bactroban krémet kapott. Azt mondta az orvos, hogy kamilla teával áztassuk le a sebet és 1-szer ecsetelés majd 2-3-szor krémezés következzen 4 napon keresztül. Segítségét szeretném kérni, hogy nem értettem jól, most minden nap le kell áztatni a sebet kamillával vagy csak legelőször? És fog-e valami látszani neki a helyén ha meggyógyul a seb (mert elég csúnya sajnos)? Nagyon várom válaszát, és előre is köszönöm szépen!

Dr. Csuth Ágnes válasza ótvar témában

Kedves Anyuka!

A kamillás lemosást naponta kell alklamazni, amíg pörk jelenik meg, mert a kenőcs nem megy a pörkök alá. A seb helye fokozatosan el fog halványodni, de még most ősszel is javasolt fényvédő használata.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. szeptember 21., 15:46 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 21., 15:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Elvakart mitesszer
Üdvözlöm doktornő! Körülbelül egy hete elvakartam egy mitesszert az állam és az ajkam között. Tünetet nem tapasztaltam, sebesedett, én pedig...
Lehet ótvar?
Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki megfertőződik ótvarral, az mennyi idő után látszik meg a bőrön? Fesztiválon voltam...
Ótvar kezelése
Tisztelt Doktornő! A keddi napon jártam a bőrgyógyászaton, mert hámlani kezdett az ágyékom majd százforintos nagyságú hólyagok jelentkeztek a...
Ótvar és vírus
Tisztelt doktor!   Kisfiam, 2 és fél éves az óvodás testvérétől elkapott valami vírust. Arcán ótvarszerű tünetek voltak, barátnőm...
Ótvar után halvány folt
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányomnak sajnos Ótvaros lett az álla 1 hete. Szépen gyógyul, már nincs pörk rajta. Még megmossuk esténként kamillával...