Elvakart mitesszer

Üdvözlöm doktornő! Körülbelül egy hete elvakartam egy mitesszert az állam és az ajkam között. Tünetet nem tapasztaltam, sebesedett, én pedig unalmamban szépen leszedegettem a sebet, vakarásztam, hozzá értem, stb... (Mint egy rossz kisgyerek.: () Körülbelül 3 nap elteltével a seb már jó 3-4 cm átmerőjű lett, kissé vizes, a sebet könnyedén leszedtem róla. Nem kellett volna. Terjedt, de 5 centinél megijedtem, látva hogy csak rosszabb lett, elmentem a patikába, és vettem rá herpesz kenőcsöt, gondoltam herpesz fertőzés. Kenegetem vele úgy 3 napja, nagyon szépen gyógyul. (Sárgás varosodással.) Kicsit bepánikoltam, mert a szélei nehezen gyógyulnak. Most megint nézegettem képeket az interneten, és félek hogy gombás fertőzés, mégsem herpesz, lévén hogy eléggé hasonlóak a sebeik. Azért nem mentem orvoshoz, mert a bejelentett lakcímemtől több városnyira lakom, igen messze, és félek hogy el sem látnának. Mellékelek egy képet, hátha szakit rám néhány percet.:) És hogy miért vakartam el? Mert nem vagyok normális! De az biztos hogy egy életre megtanultam. Lévén hogy kasszában dolgozom, rengeteg pénzt megfogok mások után, így végül is bármit elkaphattam. Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza Ótvar témában

A kép alapján ótvara van. Antibiotikum szedést (pl. Augmentin) , lokálisan Bactroban kenőcsöt, a terület gézlappal történő kötözését javaslom.

Kérdés: 2016. január 08., 21:44; Megválaszolva: 2016. január 16., 23:23
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Lehet ótvar?
Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki megfertőződik ótvarral, az mennyi idő után látszik meg a bőrön? Fesztiválon voltam...
Ótvar kezelése
Tisztelt Doktornő! A keddi napon jártam a bőrgyógyászaton, mert hámlani kezdett az ágyékom majd százforintos nagyságú hólyagok jelentkeztek a...
Ótvar és vírus
Tisztelt doktor!   Kisfiam, 2 és fél éves az óvodás testvérétől elkapott valami vírust. Arcán ótvarszerű tünetek voltak, barátnőm...
Ótvar után halvány folt
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányomnak sajnos Ótvaros lett az álla 1 hete. Szépen gyógyul, már nincs pörk rajta. Még megmossuk esténként kamillával...
Ótvaros kamillás kezeléssel
Tisztelt Dr.Csuth Ágnes Doktor Nő! Az első kamillás leáztatás után kislányomnak már nincs pörk (vastag sebréteg) hanem szép sima a bőr, de...