Anyajegyszerű folt elhalványul

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

Elég kellemetlen helyen, a végbélnyílásom közelében volt évek óta egy anyajegyszerű folt, ami az utóbbi időben folyamatosan panaszokat okozott, mert a fehérnemű kidörzsölte. Ez azt jelenti, hogy láthatóan kidörzsölődött és sokszor előfordult, hogy viszketett is. Ezért kb. 1 hónappal ezelőtt felkerestem egy bőrgyógyászt, aki dermatoszkópos vizsgálatot is csinált és azt mondta, hogy bár nem tudja egyértelműen megmondani, de ő inkább úgy látja, hogy nem anyajegy, hanem egy pigmentálódott terület, ami akár kialakulhatott szörtüszőgyulladás miatt is, valamilyen (s-betűs szót emlegetett, de sajnos nem értettem pontosan) szövet lehet inkább és azt mondta, hogy olyan, mintha lenne ott egy kis gyulladás. A biztonság kedvéért javasolta, hogy azért vetessem le, de mivel semmi kórosat nem látott, azt mondta, hogy ezzel még várhatok 1-2 hónapot. Ugyanakkor javasolta azt is, hogy használjak gyulladáscsökkentő krémet. Elkezdtem Heparin krémet használni és 1-2 hét után elmúlt minden panaszom, de a napokban azt vettem észre, hogy nagyon elhalványodott, szinte alig lehet látni, pedig én úgy emlékszem, hogy sötétebb színü volt mindig is. Hozzá kell tennem, hogy a párom szintén orvos, aki szerint teljesen békés, de azért aggaszt, mert azt olvastam az interneten, hogy ez is lehet egy jel. Aggaszt, hogy lehet-e rosszindulatú vagy tényleg csak egy gyulladásos állapot volt? Honnan ismerem fel, ha esetleg rosszindulatú? Legközelebb csak augusztus elején tudnám ugyanannak a bőrgyógyásznak megmutatni, ugyanis külföldön élünk és amikor legutóbb otthon voltunk, akkor ott mutattam meg és csak augusztus elején megyünk megint haza. Várhatok-e addig? Van-e okom aggodalomra?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza anyajegy témában

Kedves Kérdező!

Az anyajegyek esetében ha a szín elhalványul, valóban lehet rosszindulatú folyamat jele. Maga a gyulladás okozta barnás szín is elhalványulhat a gyógyulásnak, illetve gyulladáscsökkentő kezelésnek köszönhetően. Ahogy leírta a tüneteit nekem az utóbbi tűnik valószínűbbnek, de ezt csak dermatoszkópos vizsgálattal lehet pontosan megítélni, illetve a szerkezetet, mely rosszindulatúságra utal, szintén a dermatoszkópos kép mutatja, ezt sajnos online, leírás alapján megítélni nem lehet.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 10., 10:27; Megválaszolva: 2009. július 10., 10:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés