• Erythema nodosum

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dokornő!

        Olvastam a betetségről szóló cikkét és segítséget szeretnék kérni.

        Az én betetgségem /erythema nod/ tavaly kezdődött és még a mai napig is ott van az elváltozás a bal alsó lábszaramon, ami már egy férfi tenyérnyi nagyságúra nőtte ki magát. Ami a cikkben szerepel azokat a vizságlatokat mind megcsinálták nálam, de sehol sem találtak semmi pozitív eredményt. A madulámat is kivették tavaly szeptemberben mert az AST szám magas volt. Beszedtem többféle gyógyszert, köztük a medrolt is, és most vagyok túl a doxycylin kúrán is, de a lábamon semmi javulást nem látok. Sőt még ehhez társul egy ödémásodás is ami szintén az alsó lábszáramat érinti. Voltam érsebészeten csináltak color uh vizsgálatot, hogy esetleg a lábdagadás nem e  onnan ered, de ez az eredmény is negatív lett. Később elmentem egy immunológiai vizsgálatra is ahol vérvétel történt, de ott sem volt semmi elváltozás.

        Abba szeretném kérni a doktornő segítségét, hogy hová lehet még fordulni ezzel a betegséggel, hogy végre megtalálják az okát annak, hogy mi okozza ezt a hosszantortó bőrelváltozást. Esetleg érdemes-e biopsia-t csináltatni, mert ez is szóba került már.

        Köszönöm a segítséget előre is.

        Tisztelettel: Tököly Lászlóné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Erythema nodosum témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tudom, hogy volt-e gastroenterológián, mert még a bélgyulladáshoz is társulhat erythema nodosum. A TBC-t és a sarcoidosist kizárták? A biopsziát is meg kellene csinálni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 09:27:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?