Erithéma nodosumo

Elől az alsó lábszáramon érgyulladást állapított meg a bőrgyógyász Doktornő., Ami nagyon gyulladt és nagyon fáj is. A Doktornő azt írta: két érményi livid folt és körülötte tenyérnyi halványabb erithéma nodosumo? Beutalt a Gastroenterológiára, hogy ki kell vizsgálni a kiváltó okot. Elolvastam, amit Ön ezzel kapcsolatosan írt. Sok minden szóba került, de úgy értelmeztem, hogy a Gastro kivizsgálás nincs ezek között. Ezért kérem szíves véleményét, ennek ellenére mégis előfordulhat, hogy jó helyre küld a Doktornő? A jelzett tünetek közül az alábbiak vannak: Fáradság, reggel slejm felköhögése, éjjel, de leginkább hajnalba nehéz légzés, nagyon régóta állandó hasmenés, Várom szíves válaszát. tisztelettel Véghné Sz. Terézia

Dr. Bodnár Edina válasza Erythema nodosum témában

Az erythema nodosum hátterében ritkán gyulladásos bélbetegség állhat, ami hasmenéssel jár, ezért küldte a doktornő gastroenterológushoz., De azért a köhögés, nehézlégzés kivizsgálása is nagyon fontos lenne!

Megválaszolva: 2016. január 23.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Lipoma, basalioma
1 hónapja melanoma szűréskor kisméretű pár mm basalioma-t találtak az orrom külső szélén a szemem felé, illetve szövettan nem erősítette meg, de a nyár...
Napozás basalioma
Jó napot kívánok! 40 éves férfi vagyok és pár héttel ezelőtt a mellkasomról egy basalioma lett eltávolítva. Az orvos tájékoztatása szerint ez a naptól...
Pattanások a háton
Kedves Doktornő! Évek óta gyulladt pattanások jelennek meg a hátamon. Korábban bőrgyógyász által javasolt gyógyszeres kezelés és gyógyszertári kikevert krém...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte