• Enyhe fehér foltok a fitymámon!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Körülbelül két hete fürdés közben észrevettem, hogy enyhe fehér foltok jelentek meg a fitymámon! Előző nap még nem voltak ott! Víz hatására átmenetileg világosodik. Nem viszket, nem keményedett be, nem terjedt, de mintha kicsit beszűkítette volna a fitymámat (feszül a bőr a foltoknál), valamint néha gyenge szúnyogcsípés jellegű fájdalmat érzékelek körülötte. Canesten-nel próbáltam kenegetni, amely először használt (kicsit halványította, megszüntette a szúnyogcsípés jellegű érzést), de a foltok nem tűntek el, és a szúnyogcsípés érzése két napja visszajött. A folt két oldalán lévő hajszálvékony erek enyhén kidüllednek (bár lehet, hogy csak a színváltozás miatt tűnik úgy. Nem használtam nyilvános illemhelyet, idén még csak uszodába, strandon se voltam. Valamit tudna nekem ajánlani? Lehet, hogy nincs köze hozzá, de szeretném megemlíteni, hogy a tünetek kezdete előtt néhány nappal egy ismerősömnek segítettem rendet tenni. Találtunk néhány ládányi újságot, amely a ládába lévő nem kevés víz hatására teljesen szétbomlott már. A kezemen még többszöri alapos mosás után is lehetett érezni a papírból kioldódott ragasztót. Lehet köze hozzá? Mit kéne tennem, hogy a tünetek elmúljanak? Előre is köszönöm a segítséget.

        Dr. Bodnár Edina válasza a folt témában

        A kép alapján 2 dolog merül fel bennem. Az egyik a gyulladás utáni hypopigmentáció, a másik a lichen sclerosus et atrophicus. Kezelje Advantan krémmel, ami mindkét esetben segíthet. Ha nem múlik el a folt néhány hónapon belül, forduljon személyesen is bőrgyógyászhoz.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2019. október 09., 05:44; Megválaszolva: 2019. október 17., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?