• Tarkón piros folt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Hátul a tarkómon, a fotón is látható piros folt keletkezhetett kb 2018. március-áprilisban. Legalábbis akkor vettük észre, akkor volt egy 2 napos kinti fa hasogatásunk, eléggé meleg volt, talán le is égett a fejem, sajnos kopaszra van nyírva a hajam, mert már felül is kevés van belőle:( -A hajamat magam vágom egy Philipses géppel, már régóta. Nem tudom a fém vágórészére/anyagára lehetek allergiás? Spray-vel szoktam már fertőtleníteni is. Alkoholos fertőtlenítő, fodrászcikk üzletben vettem. -Nyáron voltam helybe, magán bőrgyógyásznál, de ő azt mondta erre, ha jól emlékszem, hogy "gólyacsípés" más néven véranyajegy és már ott van születésem óta... kedves mosoly, fizetés, aztán ennyi Ebben az az érdekes, hogy anyukám sem emlékszik erre, pedig neki kellene azért tudni. Katona is voltam, ott sem tűnt fel senkinek... -Többször is szoktam fényképezni. De a mérete nem változott azóta. Nem viszket, nem kiemelkedő, nem váladékos, nem száraz, nem hullik ott a hajam...stb. Fejfájásom egyéb tünetem nincs, nem vettem észre. Még a háziorvosom is adott nyáron egy receptet, talán egy gomba elleni krémet, de az sem segített, azóta orvosnál nem voltam, gondoltam talán megégette a nap és majd elmúlik, elhalványodik. -Nem tudom mi ez kiütés, csípés, betegség és már esztétikailag is eléggé zavar... -Szeretném kérdezni véleményét, javaslatát ezzel kapcsolatban.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Folt témában

        Gyulladás, napégés után alakulhat ki ilyen folt. Próbálja meg Advantan oldattal kezelni. Ha nem múlik el, akkor lézer kezeléssel el lehet halványítani.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 28., 19:26; Megválaszolva: 2019. január 30., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: