Rózsaszín folt az arcon

Tisztelt Doktornő! Nagyjából 4 hónapja vettem észre, hogy az arcom bal felén a fülem előtt kb.3 cm-rel egy élénk 1 cm nagyságú élénk rózsaszín folt található. Akkoriban nem is foglalkoztam vele, hátha elmúlik, de sajnos nem. Nem viszket, nem levedzik, piros pontok sincsenek benne, a mérete is ugyanakkora, nem emelkedik ki a bőr felszínéről, máshol nem találtam magamon. Elkezdtem kenni Neogranormon kenőccsel, de nem javult, közben szedtem antibiotikumot is, igaz másra, arra sem javult, most pedig Phlogosam kenőccsel kenem, de sajnos semmi változás. Igazából ha nem látnám akkor nem is zavarna, hogy ott van, de mivel az arcomon van így ha nem takarom el a hajammal akkor nem valami szép látvány ez a folt. Ön szerint mi lehet ez? Gombás fertőzés vagy esetleg valami komolyabb betegség előjele? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Folt témában

Napfényártalom, seborrhoeas bőrgyulladás, gombás fertőzés, ekzéma is okozhatja a tünetet, ezért sajnos a leírás alapján nem tudok diagnózist mondani. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.

Kérdés: 2015. március 31., 13:53; Megválaszolva: 2015. április 07., 21:43
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése