• piros dudor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Néhány napja zuhanyzáskor észrevettem, hogy a nagyajkak közül az egyik középtájon meg van duzzadva kicsit és érzékeny. Kicsit óvatosan megnyomogattam, hátha valami pattanásszerű de nem történt semmi. Egy napig fájdogált, aztán a duzzanat elmúlt, de már aznap észrevettem hogy egy foltban van rajta egy kis hámhiány, ami olyan volt mintha nedves lenne, kentem rá neogranormont de ledobta. Ez 1-2 nap múlva a mellékelt képen látható vörös dudor lett. (Szeretném ha a kép nem kerülne ki a webes felületre, köszönöm.) Nagyon meg vagyok ijedve, hogy valami komoly elváltozás, mert nemi beteg nem lehetek. Néhány napja volt ajakherpeszem, de genitális soha. 13 éve csak a férjemmel élek nemi életet, vele is óvszerrel védekezve. Egy van a kiütésből, egyáltalán nem viszket csak érzem, hogy ottvan. Kb fél centi nagyságú. A kis barna folt a közelében gyerekkorom óta ottvan. Vannak autoimmun betegségeim (sjögren és hashimoto) azzal függhet össze vagy mi ez? Meg fogom mutatni orvosnak csak két hét múlva van időpont és aggódom. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Gyulladás témában

        A hámhiány a nyomkodástól alakult ki. A dudor is valószínű, hogy begyulladt faggyú-vagy verejtékmirigy. Fucidin vagy Bactroban krémet javaslok.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 18., 11:47; Megválaszolva: 2019. július 24., 23:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: