• Mitől van kiütésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! Körülbelül 3 héttel ezelőtt kaptam a fogamra dalacint amit kb hét hete abba is hagytam közben alakult ki de nem rögtön a bőrkiütésem. Azóta szedtem antihisztamint, egy hete már, de nem látok változást, sőt rosszabb lett. Vannak részek amik lehet hogy már gyógyulnak de nem tudom megítélni. Ezek a kiütések az egész testemen vannak mostmár, csalankiutesre hasonlítanak. Tegnap voltam orvosnál de ugyanúgy antihisztamint és calcimuscot írt fel semmi mást. Én kértem hogy utaljon be allergologiara vagy vmi de augusztusig nem tudok menni. Borzalmasan viszket és ég. Valóban gyógyszer allergia vagy valami más. Esetleg tudna javasolni valami megoldást?

        Dr. Bodnár Edina válasza a allergia témában

        Inkább gócfertőzés okozza a csalánkiütést, valószínű, hogy az a foga, amire a gyógyszert szedte. Ki kell kezelni a gócot, és utána is csak hetekkel, hónapokkal fog megszűnni a csalánkiütés antihisztamin mellett is.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. július 10., 15:51; Megválaszolva: 2018. július 22., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász, onkológus Főorvosnő, Szeretném az alábbiakat kérdezni: Zsíros bőröm van, naponta, hetente hányszor kellene zuhanyoznom, fürödnöm? Ha gyorsan kell, akkor zuhanyozni szoktam, tusfürdővel. Viszont azt...
        Kedves Doktor nő/úr ! Sajnos hpv-t diagnosztizáltak nálam 2017 márciusban, bár valószínűleg évek óta megvan a fertőzés, mert 2015 óta csak a Párommal voltam. (A HPV TIPIZÁLÁS EREDMÉNYE: POZITÍV, AZONBAN A VIZSGÁLT ALACSONY (LR) ÉS MAGAS...
        2 és fél hete jelentek meg a hasamon piros kiütések, némelyik hámló felszínű. Azóta egyre több jelent meg, legtöbb szintén hámló, 0,5-1 cm átmérőjűek, és viszketnek. Múlt héten a körzeti bőrgyógyász megvizsgált, rózsahámlást...
        Tisztelt Doktornő! Mind a két oldalamon nagy felületen viszkető pirosodás alakult ki! Bőrgombára gyanakszom ezért próbáltam már canestent lomexint exoderilt és nizoralt hátha valamelyik használ! Tudna nekem olyan krémet vagy ecsetelőt...
        Tisztelt Doktornő! Hátul a tarkómon, a fotón is látható piros folt keletkezhetett kb 2018. március-áprilisban. Legalábbis akkor vettük észre, akkor volt egy 2 napos kinti fa hasogatásunk, eléggé meleg volt, talán le is égett a fejem, sajnos...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr Olyan problémával fordulok önhöz, kb. egy hete észrevettem hogy a fitymám körül a bőr bepirosodott.Terjedni nem terjed viszont hogyha jobban megnézem úgy látom minthogyha az egész makkom picit pirosabb lenne de...
        Tisztelt doktor Úr! Herezacskómon tapasztaltam egy kis elváltozást; pontosabban apró; fekete színű hasonlít az anyajegyre; kézzel tapintható a bőr felületén; több darab van belőle. Ebben az esetben urulogust vagy bőrgyógyászt kell...
        Tisztelt doktor úr/doktornő! Az egyik nap a munkahelyemen sajnos nem volt lehetőségem a mellékhelységet használni így abba a flakonba vizeltem amiből ittam előtte egész nap. Sajnos arról sikerült megfeledkeznem hogy van egy minimális herpesz az...
        Tisztelt Orvos A makkomon fehér foltok jelentek meg. Nem fáj nem viszket nincs semmi ilyem jellegű problémám viszont nagyon zavaró. Csarolnék pár fotót és várom mielőbbi visszajelzését.
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Írtak fel számomra DOXYCYCLIN AL 100 gyógyszert bőrproblémára. Rendszeresen szedett gyógyszerem a Micardis 40 mg. Ez a két gyógyszer szedhető-e együtt? Megtisztelő...