Mit tehetek a túlzott faggyútermelés esetén?

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Nagyon zsíros, pattanásos az arcbőröm. Az utóbbi idökben a hajam is nagyon elkezdett zsírosodni, már naponta kell megmosnom. Ráadásul a fenekemen is sok a pattanás, hol kissebbek, hol nagyobbak, de mindig van. Állandó gyógyszerem van, migrén megelőzésére Divascan-t szedek. Ezen kívűl mást nem. Viszont vitaminokat sem, ami tudom, hogy baj, de annyi fajta van, nem tudom melyik lenne nekem jó. Nemrégiben voltam teljes laborvizsgálaton, és a vas nagyon alacsony. Ennek köze lehet hozzá? Érdemes lenne felkeresnem egy diabetikust, lehet a táplálkozási szokásaim nem jók? Mit tehetnék a zsíros arcbőr és a fejbőrömért, illetve nagyon kellemetlenek a fenekemen lévő pattanásos is. Köszönöm a válaszát előre is!

Dr. Bodnár Edina válasza pattanásos arcbőr témában

A bőr zsírosodásának hormonális okai vannak, ami ún. antiandrogén típusú fogamzásgátlókkal csökkenthető. A fokozott faggyútermelés is hozzájárul a pattanások kialakulásához, de valószínű hogy gócfertőzés is áll a háttérben. Azt javaslom, hogy keressen fel személyesen bőrgyógyászt, aki ki tudja vizsgáltatni. Étkezésben annyit tud változtatni, hogy nem iszik tejet, nem eszik tejterméket, olajos magvakat, chipseket, sült és rántott ételeket.

Kérdés: 2017. november 05., 19:15 ;Megválaszolva: 2017. november 24., 14:34
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Arcbőr hirtelen mefáltozása
Tisztelt Dr Nő! Az arcbőröm 2hónap alatt megváltozott! Fáj, viszket, húzódik, pattanásos lett, kipirosodott, lyukacsos lett! Képet mellékeltem!...
Pattanásos bőr
Kedves Dr.Nő! 16éves vagyok és már lassan 3 éve folyamatosan csúnya gyulladt pattanások vannak az arcomom főleg az alsó részen. Ezeken kinyomni...
Inerta 10mg
Tisztelt Doktornő! Pattanásos arcomra, írták fel ezt a gyógyszert vérvétel után. Az arcomon első ránézésre nem is látszik, de mégis tele van...
nem tudom, mi a teendőm
Tisztelt Doktor úr! Elmentem egy magán bőrgyógyászatra, ahol vérképet és vizeletet vizsgáltak, ami elvileg rendben volt, viszont az én bőröm...
problémás bőr
Tisztelt Cím, évek óta szenvedek a pattanásos bőröm miatt, amire korábban Cypromixet szedtem, ami ugye már nincs forgalomban, 1, 5 éve nem szedek...