problémás bőr

Tisztelt Cím, évek óta szenvedek a pattanásos bőröm miatt, amire korábban Cypromixet szedtem, ami ugye már nincs forgalomban, 1, 5 éve nem szedek semmit, de sajnos a bőrömön kb. fél éve jelentkeztek újra gyulladásos tünetek, amiket nem igen tudok kezelni kozmetikumokkal, mert egész egyszerűen jó táptalaj vagyok "élnek rajtam" s, újra begyullad ugyanaz a terület. szerencsére nincs túl sok, de zavaró, mert a bőröm is nagyon zsírosodik. Kérdésem az lenne, hogy milyen tipusú gyógyszert szedhetnék? Eleve szeretnék valamilyen fogamzásgátló tablettát szedni, s az lehetséges-e, hogy olyat szedjek, ami nem kimondottan bőrproblémára való (kevés hormontartalmú) , de valamelyest mégis segítene a bőrömön? Köszönettel, P

Dr. Tóth Gyöngyi válasza pattanásos arcbőr témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben fogamzásgátlót szeretne újból szedni, keresse fel nőgyógyász kezelőorvosát akivel konzultáljon arról, hogy milyen lehetőségek jönnek szóba és javaslom, hogy azért olyan tabletta szedését kezdje el, ami a bőrére is jótékony hatással van. Ha nem szeretne fogamzásgátlót bőrgyógyászati kezelés során is van lehetőség a pattanások kezelésére.

Kérdés: 2014. június 27., 09:38; Megválaszolva: 2014. június 29., 17:33
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Arcbőr hirtelen mefáltozása
Tisztelt Dr Nő! Az arcbőröm 2hónap alatt megváltozott! Fáj, viszket, húzódik, pattanásos lett, kipirosodott, lyukacsos lett! Képet mellékeltem!...
Mit tehetek a túlzott faggyútermelés...
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Nagyon zsíros, pattanásos az arcbőröm. Az utóbbi idökben a hajam is nagyon elkezdett zsírosodni, már naponta kell...
Pattanásos bőr
Kedves Dr.Nő! 16éves vagyok és már lassan 3 éve folyamatosan csúnya gyulladt pattanások vannak az arcomom főleg az alsó részen. Ezeken kinyomni...
Inerta 10mg
Tisztelt Doktornő! Pattanásos arcomra, írták fel ezt a gyógyszert vérvétel után. Az arcomon első ránézésre nem is látszik, de mégis tele van...
nem tudom, mi a teendőm
Tisztelt Doktor úr! Elmentem egy magán bőrgyógyászatra, ahol vérképet és vizeletet vizsgáltak, ami elvileg rendben volt, viszont az én bőröm...