nem tudom, mi a teendőm

Tisztelt Doktor úr! Elmentem egy magán bőrgyógyászatra, ahol vérképet és vizeletet vizsgáltak, ami elvileg rendben volt, viszont az én bőröm pattanásos(arc, felkar, mellkas, hát. Vannak durvább csomók is, meg felületi kis "hólyagok".) . Anno abbahagytam a fogamzásgátlót (azért írták fel, hogy javítson a bőrömön, s mostmár kb. 4 éve hagytam abba) , pedig addig is csak az hatott rendesen, most a bőrgyógyász külsőleg antibiotikumot (Zynerit) egy kénes dolgot, meg Akneroxidot írt fel. Nem értem: azt mondta, ne mossam az arcom szappannal, mert az szárítja, de felírt két olyan készítményt, ami méginkább szárítja. Az akneroxidhoz egyébként is kb. egy hónap alatt szokik hozzá a bőröm, aztán hatástalan. Az antibiotikumról meg azt gondolom, hogy pontosan addig hat, ameddig kenem. A kénes kenőcs biztos jó lesz. Úgy érzem, hogy nem kaptam meg a megfelelő kezelést, mert ez egy elég általános kombinációnak tűnik és a leletek alapján nem tudta megmondtani a doki, hogy mi a bajom. További vizsgálatokar meg nem küldött el. Hja, meg persze a kozmetikus barátnőjét ajánlgatta, aki "ha nem is javít az állapotomon, de biztos nem ront".Ilyenkor mi a teendőm? A kenőcsöket kiváltani sincs kedvem, mert tudom jól, hogy ugyan látványos eredményt lehet velük elérni, de pl. a hátam közepét nem érem el velük, meg addig hatnak, amíg kenem. Életem végéig meg úgysem fogom kenni. Tudom, hogy nem vagyok orvos, de úgy érzem, semmibe lett véve a kérésem, miszerint találjuk meg az okot és azt szüntessük meg. Hova fordulhetok, ha már a magánkezelésen is így tojnak a fejemre?

Dr. Tóth Gyöngyi válasza pattanásos arcbőr témában

Tisztelt Kérdező!

Igaz nem áll elegendő információ számomra a panaszaival kapcsolatban, de nagy valószínűséggel az okot nem fogják tudni megtalálni, ugyanis ha kamaszkora óta vannak aknes panaszai, ez genetikai, öröklött betegség és csak kezelni lehet, teljes mértékben megszüntetni nem (idővel, korral majd csökkennek a panaszok) . Azt javaslom, hogy kezdje el használni nyugodtan a felírt készítményeket és ha nem segítenek kellő mértékben, akkor szájon át szedett gyógyszeres kezelésre is van lehetőség, ebből az isotretinoin terápia ha megfelelő dózisban, megfelelő ideig szedi, rendszeres orvosi kontroll mellett, végleges megoldást is jelenthet a panaszára.

Kérdés: 2014. július 16., 08:57 ;Megválaszolva: 2014. július 20., 22:42
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Arcbőr hirtelen mefáltozása
Tisztelt Dr Nő! Az arcbőröm 2hónap alatt megváltozott! Fáj, viszket, húzódik, pattanásos lett, kipirosodott, lyukacsos lett! Képet mellékeltem!...
Mit tehetek a túlzott faggyútermelés...
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Nagyon zsíros, pattanásos az arcbőröm. Az utóbbi idökben a hajam is nagyon elkezdett zsírosodni, már naponta kell...
Pattanásos bőr
Kedves Dr.Nő! 16éves vagyok és már lassan 3 éve folyamatosan csúnya gyulladt pattanások vannak az arcomom főleg az alsó részen. Ezeken kinyomni...
Inerta 10mg
Tisztelt Doktornő! Pattanásos arcomra, írták fel ezt a gyógyszert vérvétel után. Az arcomon első ránézésre nem is látszik, de mégis tele van...
problémás bőr
Tisztelt Cím, évek óta szenvedek a pattanásos bőröm miatt, amire korábban Cypromixet szedtem, ami ugye már nincs forgalomban, 1, 5 éve nem szedek...