Hűtlenség állhat a szifilisz háttérben?

Tisztelt Doktornő! Ezelőtt jó pár évvel párommal a bőrgyógyászatra kerültünk, mint kiderült szifiliszesek voltunk. Kezeltek minket penicilinnel. A családjában nincs szifiliszes és az enyémben sem. Úgy tudom a rünetek jó pár hét múlva jelentkeznek. Mi II stádiumban voltunk. Akkor fél éve jártunk. Jól gondolom, hogy ennek a hátterében megcsalás áll? Èn csak vele voltam, tehát miatta fertőzödtem meg. Hány hétig lappanghat a szifilisz? Köszönöm válaszát! T: Mano26

Dr. Bodnár Edina válasza STD témában

Biztos, hogy megcsalás állt a fertőzés hátterében, mert a szifilisz átlagosan kb. 3 hétig lappang. A fertőzéstől számított 9.héttől kb. 2-3 évig tart a II.stádium, ezért a fél éves együttjárás alatt biztos hogy történt félrelépés.

Kérdés: 2017. október 20., 23:01; Megválaszolva: 2017. november 05., 16:12
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Lehet szifiliszes vagyok?
December 8-án lefeküdtem egy lánnyal, és most félek, lehet szifiliszem van. Mikortól lennének tünetek? A péniszem közepén található, és eddig...
Ellehet kapni igy valami betegséget?
Kedves doktornő! Azzal a kérdessel fordulok önhöz, hogy a barátnőmmel kiszeretnénk próbálni az orális szexet, tudom hogy vannak olyan betegségek...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat