Egyszerű szemölcs vagy komolyabb a probléma?

Kedves Doktornő! Már több, mint egy éve jelentek meg a péniszemen apró, fehér színű és kitapintható szemölcs szerű bőrkinövések. Főleg a fityma belső részén illetve a elszórva a makkon. Nem okoznak semmilyen problémát, nem viszket, nem fáj egyszerűen csak nem esztétikus és lassan, de biztosan terjednek. A legutóbbi szexuális kapcsolatom óta, mintha nagyobbak is lennének. Mivel a szüzességem elvesztése előtt jelent meg az első ilyen elváltozás, fel sem merült bennem a nemibetegség lehetősége. Azonban mióta aktív nemi életet élek, a már meglévőek nagyobbnak látszanak és egyre többet is veszek észre. Az interneten utána néztem, de mivel tünetmentes vagyok, nem tudok semmire sem gondolni és semmit sem tudok kizárni. Hasonló foltokkal jelentkezik a HPV vírus is, de ez a panasz jóval az első sexuális kapcsolatom előtt alakult ki. Ön szerint mi lehet ez? Korábban volt vírusos szemölcsöm a kezemen amit eltávolítottak, tehát erre hajlamos vagyok, de azok nem teljesen így néztek ki és nem is volt ilyen sok. Válaszát előre köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza Penis témában

A kép nem jellegzetes HPV fertőzésre, inkább kis gennyes "pattanásoknak " tűnnek, mirigytágulatoknak, ill. pikkelysömör tünete is lehet. Próbálja meg Betadine kenőccsel kenni naponta 2x. Ha nem javulna a tünet, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.

Kérdés: 2016. február 16., 18:45 ;Megválaszolva: 2016. március 01., 15:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Csomó a péniszen
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Három hónapja van a péniszemen egy kb. fél centiméteres csomó, amely a bőrrel együtt mozog. Kezdetben csak egy...
Mi okozhatja ezt?
makkon gyulladás szerű hámosodás
Gomba a makkon?
Tisztelt Doktornő! Tanácstalan vagyok. Volt felfázásom, amire oxfloxacin hatóanyaqgú gyógyszert kaptam, s háziorvosom szerint elmúlt. A kép a...
makkon lévő folt
Tisztelt Doktornő! Pár napja, a képen látható, fehéres közepű vöröses folt jelent meg a makkomon. Nem fáj, nem viszket, nem érzékeny, homogén...