Pikkelysömör a fiamnál

Kedves Doktornő! Nyár végén vettük észre a 9 éves kisfiam könyöke fölötti bőrelváltozást. Vörös színű, érdes felszínű, mely ha a kar kinyújtott állapotban van halványabb. Nem viszkető kiütés. Gombás fertőzésre gondoltunk, mert van cica a háznál. Az orvos szintén gombának vélte, 3 hétig a javasolt kenőccsel kenegettük naponta kétszer. A kezelés után nem vettünk észre változást. Nagyon félünk attól, hogy netalán pikkelysömörről van szó. Bár eddig nem fordult elő ilyen megbetegedés a családban. Mellékelve fotókat csatolok a gyerek könyökéről, legyen szíves, írja meg véleményét. Köszönettel, Andrea email: [email protected]

Dr. Bodnár Edina válasza Psori témában

Irritációtól is alakulhat ki ilyen bőrtünet, de pikkelysömörre is jellegzetes lehet. Kezeljék Locoid vagy Advantan krémmel. Amennyiben nem múlik, vagy visszatér a probléma akkor inkább felmerül pikkelysömör lehetősége.

Kérdés: 2016. január 22., 16:36; Megválaszolva: 2016. január 23., 20:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Viszketés, sebesedés.
Üdv. A problémám a következő lenne. 1.5 éve fennáló probléma ami nagyon ritkán meg is szünik van hogy csak enyhül van h fokozódik. A tarkómon...
Könyökön érdekes kiütés
Üdv. A könyökömön körülbelül 3 hónapja egy érdekes bőr kiütés vagy valami ilyesmi jelent meg. Elsőnek azt hittem var, de mikor leesett...
Pikkelysömör gyógyszer
Tisztelt doktornő! Pikkelysömör betegséggel küzdök már lassan 10 éve. A jelenlegi orvosom felírt rá egy gyógyszert (Neotigason 10 mg) , amiből...
Genitális herpesz esetén ez...
Kisgyerek halanték pukli