Pikkelysömör gyógyszer

Tisztelt doktornő! Pikkelysömör betegséggel küzdök már lassan 10 éve. A jelenlegi orvosom felírt rá egy gyógyszert (Neotigason 10 mg) , amiből egy hete bevettem az első szemet, de miután elolvastam a betegtájékoztatót, úgy döntöttem nem szeretném szedni. Az orvos egyáltalán nem említette, ami a betegtájékoztatóban szerepel az alkoholfogyasztással kapcsolatban. Azt írja, hogy míg szedem a gyógyszert, és utána még két hónapig nem szabad alkoholt fogyasztanom. Esetemben így, hogy csak egy szemet vettem be, így is be kell tartanom ezt a két hónapot? Köszönettel: Zsófi

Dr. Bodnár Edina válasza Psori témában

A Neotigason gyógyszer mellett nem kell teljes alkoholtilalmat tartani, alkalmanként ihat egy kicsit. De ha minden nap szeretne alkoholt fogyasztani, akkor inkább ne szedje a Neotigasont, mert a májat károsíthatja.

Kérdés: 2016. március 07., 20:28 ;Megválaszolva: 2016. március 09., 14:52
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Viszketés, sebesedés.
Üdv. A problémám a következő lenne. 1.5 éve fennáló probléma ami nagyon ritkán meg is szünik van hogy csak enyhül van h fokozódik. A tarkómon...
Könyökön érdekes kiütés
Üdv. A könyökömön körülbelül 3 hónapja egy érdekes bőr kiütés vagy valami ilyesmi jelent meg. Elsőnek azt hittem var, de mikor leesett...
Pikkelysömör a fiamnál
Kedves Doktornő! Nyár végén vettük észre a 9 éves kisfiam könyöke fölötti bőrelváltozást. Vörös színű, érdes felszínű, mely ha a kar...
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön