szemhéj viszketés

Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy mi okozhatja mindkét szemhéjam viszketését. Bepirosodik, és viszkető, égő érzés jelentkezik. Hidratálókrémmel kenem, másnapra szinte el is múlik, de teljesen száraz lesz a szemhéjam. Az utóbbi időben jelentkezik csak, de nem tudom megfigyelni, hogy mi válthatja ki. Először a sminkre gondoltam, de amikor kipróbáltam, hogy pár napig rendszeresen vittem fel szemhéjpúdert, szemceruzát, nem jött elő. Esetleg csináltassak allergiatesztet? Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Stehlich Gábor válasza szemhéj viszketés témában

Tisztelt Kérdező!

Több ok lehetséges: lehet allergiás kontakt gyulladás, ezt allergia teszttel ki lehet mutatni, ez egy egy-hetes vizsgálat. Lehet seborrhoeás bőrgyulladás, melyet a bőrünkön lakó gomba okoz, lehet ekzema is.

Jelenetkezzen bőrgyógyásznál, aki az okot megkeresi és kezelést ad.

Tisztelettel. Stehlich Gábor (Mátyásföld Klinika)

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2013. április 10., 20:53 ;Megválaszolva: 2013. április 15., 07:03
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét