ekcéma-klór

Kedves/Tisztelt doktornő/úr! A tavasszal mindkét lábszáromon ekcéma jelent meg. (Ugyanakkor volt boka és lábszár dagadásom is, amire vízhajtót kaptam. Magas vérnyomásra szedek gyógyszert.) Kaptam egy kenőcsöt, szépen el is múlt, de rám lett parancsolva, hogy klórt tartalmazó vízben, uszodában nem fürödhetek, Miután addig rendszeresten jártam úszni, az abba hagyás óta 5-6 kg-t "felszedtem". Van-e valamilyen áthidaló megoldás, hogy legalább hetente egyszer úszhasak, esetleg evvel a krémmel kenegesem az érintett területet? Tudom, pl. futhatnék, abban nincs klór, de azt sohase kedveltem. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza ekcéma témában

Tisztelt Kérdező!

Én azt javasolnám, hogy járjon nyugodtan továbbra is úszni (hisz a sport hiánya, a testsúlynövekedés nagyobb megterhelést jelent a szervezetének mint a kezelhető ekcemája) csak a klóros víz után pótolja bőr elveszett zsírtartalmát pl.használjon olyan olajos tusfürdőt/szappant ami nem szárítja tovább és gyógyszertárban kapható kifejezetten száraz bőrre kifejlesztett testápolót minden úszás után. Amennyiben mégis jelentkeznének az ekcema tünetei használja a felírt krémet és forduljon bőrgyógyász orvoshoz.

Kérdés: 2012. augusztus 26., 20:18; Megválaszolva: 2012. augusztus 27., 22:26
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőr probléma
Tisztelettel Sz. Judit vagyok. Hónapok óta küzdök ekcémás bőrrel. A háziorvosomtol kaptam rá Elocom kenőcsöt ami nem használ. Mentem volna...
Ekcéma
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Jó pár éve küzdök ekcémával. Hol jobb hol roszabb. Eddig az elocom ami segített helyrehozbi. Havonta vagy épp két havonta...
Mik a további teendők?
Tisztelt Doktornő! Ijesztő méretű területet érintő ekcémám van, kizárólag a lábamon, a combomon és a lábszáramon egyaránt. Először csak a...
Atópiás ekcéma- szolárium
Olyan kérdésem lenne, hogy atópiás dermatitis-szel (háton jelentkező tünetek) szoláriumozni lehet-e? Jelenleg is kezelés alatt áll az érintett...