Viszkető iütések

Tisztelt Doktornő! Pár hónapja jelentek meg rajtam (főleg csukló, boka, kézfej tájékon) a képen csatolt, kb 0,5-2 cm nagyságú kiütések. Eleinte viszketnek, aztán már csak a látványuk marad, elmúlni nem nagyon akarnak. Két alkalommal az is előfordult, hogy előbb az egyik, majd a másik mellkasom vörösödött be és szintén viszkedett, de az mindkét esetben pár óra alatt elmúlt. Továbbá időnként változó helyeken, kisebb-nagyobb csalánkiütések jelennek meg a testemen, melyek szintén pár perc, óra alatt eltűnnek. Semmilyen gyógyszert nem szedek, allergiás tudomásom szerint nem vagyok, talán tejérzékeny, viszont azt nagyon ritkán fogyasztok. Van ugyan pár Hpv nemi szemölcsöm, de nem hinném, hogy ezeknek köze lenne ahhoz.. Tanácsát kérném, hogy mi lehet ez, illetve milyen, nem vényköteles termékkel lehetne kezelni? Köszönöm válaszát. Tisztelettel, Hegyesi László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza mikrobiális ekzema témában

A képen én mikrobiális ekzémának látom a tüneteket, ami összefügghet a csalánkiütésekkel, amennyiben van valahol a szervezetében bakteriális góca. Kivizsgálás, vérvétel lenne szükséges. Szedjen antihisztamint és kenje Fucicort krémmel.

Kérdés: 2021. január 19., 12:12; Megválaszolva: 2021. február 16., 19:22
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése