• Asztma romlása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Először is köszönöm az előző válaszát. Miután idén márciustól sokat romlott az asztmás állapotom, sokévi tünetmentesség után, egyre többet foglalkozom a betegségemmel.1994-ben diagnosztizálták nálam a betegséget. Akkor kaptam gyógyszereket, mely hatására panaszmentessé váltam.Viszont mivel nem éreztem magam betegnek és a tüdőgondozói felvilágosítás, kontroll sem volt teljes körű ez ügyben szerintem, elkezdtem hanyagolni a gyógyszerek szedését, tartva a mellékhatásoktól.Természetesen amikor panaszos voltam néha, akkor az előírt gyógyszereket mindig bevettem. Az elmúlt 3 évben minden kontrollon megjelentem és minden gyógyszert bevettem akkor is ha nem voltak tüneteim.Egyébként csak nagyon enyhe tüneteim voltak ez idő alatt is. A kérdésem az lenne, hogy a kihagyott gyógyszer szedésnek(tünetmentes időszakokban csak)lehet e köze a most kialakult betegségromláshoz, illetve érhetett e olyan egészségkárosodás, mely nem teszi lehetővé a tünetmentes életet számomra? Most is jelen vannak napi szinten a fulladásos tüneteim, maximumon kell használnom a hörgőtágítót és folyamatosan köhögök, folyamatban a terápia módosítása.Utolsó leleteim:FVC:4, 28(101%), FEV1:3.00(86%)FEV1/FVC:70%, VC:4, 28(97%) Természetesen ez az eset is megerősített benne, hogy folyamatosan szednem kell a gyógyszereimet. Válaszát köszönöm előre is.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a Tünetek fokozódása témában

        Kedves Kérdező! Aszthmája romlását, okozhatja környezetváltozás, új lakó, vagy munkahelyi környezet, újabb allergiák kialakulása, fokozódó allergén terhelés fizikai megerőltetés, stressz, vírusfertőzés stb. Rendszeres gyógyszerhasználat, és az esetleges súlyosbító tényezők kiiktatása, újra panaszmentessé teheti. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2015. július 15., 09:21; Megválaszolva: 2015. július 15., 23:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami már gondot okoz és előfordul ingerköhögès is. Légzésfunkcio értékeim a...
        Tisztelt Doktornő! A feltöltött dokumentumok alapján az kérdésem, hogy egyértelműen diagnosztizálható e nálam az asztma. A mellékelt légzésfunkciós vizsgálatok idejéig kb. 12 napig fújtam be lefekvés előtt 1 puff fostert, mert decemberben...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.