• Serum IgE érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányom 6 éves, nemrég vérből allergiavizsgálatot végeztek nála. Kiemelkedően >100 lett a fekete üröm, ennél vmivel alacsonyabb, de magas lett a parlagfű és egy-két egyéb növénnyel szembeni mutató. A laboreredmény elején szerepelt a Serum Ige érték, aminek referenca tartománya <52 volt, kislányom értéke viszont 1225 lett. Azt szeretném tudmi, hogy ez a kiemelkedően magas érték mit jelent? Válaszát köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves anyuka! A magas szérum összes IgE érték gyermekkorban egy örökletes hajlam, az úgynevezett atópiás hajlam meglétét jelzi. ez önmagában még nem jelent betegséget, csak egy fokozott rizikót atópiás ekcéma, allergiás nátha vagy asthma kialakulására. Az önök esetében ez egy nagyobb odafigyelést, gyermek- allergológiai szakrendelésen gondozásba vételt tesz szükségessé.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 14:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 10:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Főorvos Asszony! Egy különös jelenségre kérnék magyarázatot. Reggel-jó alvás után is-gyengének érzem magam, minden kiesik a kezemből és rögtön el tudnék aludni. Ez a nap folyamán többször is előfordul. Társaságban mások...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Éjszakánként többször észrevettem, hogy a párom (29 êves) valamikor kb. 10 mp-ig nem vesz levegőt. Aztán pedig olykor szaggatottan veszi (mint amikor valaki sírás után hüppög). Nem tudom, hogy ez mekkora bajt...
        kezelés alatt állok,évek óta. gyakran,több ritmus kimarad, éjjel felriadok,horkantásra
        Tisztelettel! Olyan kérdéssel fordulok önökhöz,hogy egy ideje heti 3x-4x előfordul velem az,hogy este lefekszem szinte el sem alszom,de már egy víz vagyok,reggelre az ágyneműből-párnából szinte facsarni lehetne a vizet.Amikor lehetne akkor se...
        Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr! 2011 ben horgolás gátló műtétem volt, mely során lézerrel eltávolították a nyelvcsap egy részét. egy ideig valamelyest halkabban horkoltam,kevésbé voltam másnap fáradt. 1-2 hónapja ismételten erősödtek a tünetek:...
        jo estet. a ferjem 47 ev ,103 kg horkolasa ijeszto mikor alkoholt fogyaszt. ritkan persze.horkol es ahogy veszi a levegot nem fujja ki egybol mint kene normal esetben hanem ujra belelegez es par masod perc es kifujja de ugy hogy az arca felfujjodik akkar a...
        Az a problémám, hogy amióta az eszemet tudom, amikor alvásból felébredek, annyira fáradtnak érzem magam, hogy mindenem fáj, és legalább 30 percig megmozdulni is alig bírok, nemhogy kikelni az ágyból. Ez mindig így van, teljesen mindegy, hogy...
        Jó napot! A barátomnál egy aggasztó dologra lettem figyelmes az elmúlt hónapokban. Éjszakánként, ha a hátán fekszik sokszor dobálja magát. Hangosan horkol és óránkén többször kimarad a légzése 20-30 másodpercekre. A hánykolódás...
        hogyan szüntethető meg?
        Olyan problémám volna, hogy utolsó terhességem utolsó heteiben nagyon elkezdtem horkolni. Azt hittük, hogy ha majd a baba megszületik, akkor ez a panasz megszűnik, de sajnos nem így lett. Azóta lassan 3 év eltelt és még mindég horkolok, ami...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés