• Hová forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Állandó gyomorpanaszaim és különös allergiás tüneteim (szájdagadás bizonyos étel után) miatt allergológushoz fordultam, a vizsgálat helyi illetve vérvétel általi diagnosztikából történt, melyek nem hoztak eredményt. Eddig a kókuszdió levére gyanakodtam majd a héten már a fokhagymától is gyomorproblémám volt (szájdagadás nem jelentkezett) azonban elviselhetetlen gyomorfeszülés, felfúvódás, hidegrázás enyhe hányingerrel és közérzetromlás jelentkezett. Arra gondoltam, hogy talán epegörcs lehet de a tüneteket elolvasva nem hiszem, hogy az lehet, mégis egész nap rosszul vagyok egyes ételektől. Kérdésem az lenne, hogy melyik irányba forduljak és mit nézessek meg? Ezen tünetekből Ön mire gondol? Ha gasztroenterológia, akkor milyen vizsgálatokat lenne érdemes elvégeztetni? (ami biztos eredményt hoz és nem kell újabb megpróbáltatásokon végig menni.. eredmény nélkül.) Köszönettel:

        Dr. Plósz János válasza a allergia, haspuffadás témában

        Ételallergia irányában a saját költségen elvégezhető Food-Detective tesztet tudnám ajánlani (ez 1 csepp vérből történő meghatározás, interneten vagy gyógyszertárban megrendelhető). Hasznos lehet étkezésoi napló vezetése, melyből kellő idő után kiszűrhetőek a panaszt okozó ételek. Érdemes lehet a lisztérzékenységet is kizárni (ennek elég szerteágazó tünetei lehetnek).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 08:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 07:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: