Polyallergia-mi lesz a vége?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Gyermekem 2 éves kora óta kínlódunk az allergiával. 2 éves kora után nyálkás, bogyós, véres széklet jeleltkezett- gasztroenterológus kimutatta a tejhehérje allergiát. Elkezdtük a szigorú tejmentes diétát, majd az óvodát elkezdtük. Betegségek jöttek egyfolytában rengeteg antibiotikummal, annak ellenére is, hogy az óvodában is ment a diéta.Gyakori bronchitisek miatt pulmonológushoz kerültünk, aki Pulmicortot és Singulairt indított.Telt múlt az idő, reménykedtünk, hogy majd csak javul a helyzet.Nem javult, sőt rosszabbodott. Gasztroenterológára 1-3 havonta mentünk kontollokra, ahol is újabb allérgéneket mutatott ki a Dokrornő.Tartósítószer, szója, brillant fekete, aszkorbinsav jöttek folyamatában.Közben tavaly pulmonológust váltottunk aki a Pulmicortot és a Singulairt elvette, mondván epizódikus asztmás. Ő nyírfa pollen allergiát diagnosztizált, amire Xyzalt szedett 1/2 évig.Tavaly ősszel közben kivették a torokmanduláját, amitől a gyakori betegségek terén a helyzet kicsit javult.De, így is 1-2 havonta beteg, antibiotikum szükséges.Gyermekem közben már 6 éves /4 év telt el /. Idén januárban jött /nagy nehezen a betegségek, sípolások-Xyzal szedés / az éves tejfehérje allergia felülvizsgálat, ahol is a meglévő tej, szója, tartósítószer, brillant fekete, aszkorbinsav mellé tojás, rozs, durumbúza, rizs allergiát diagnosztizáltak vérből ( valamint búzalisztre, csirkehúsra, disznóhúsra is +  jött ki ). Lisztérzékenységet már korábban néztek ami negatív lett. Elkezdtük ezt az újabb szinte tarthatatlan diétát ( hozzá teszem még válogatós is a gyerek ), úgy, hogy amit eddig evett Sinlac tápszert ( rizs és szentjánoskenyérmag örlemény ) meghagytuk, annak ellenére, hogy a Doktornőnk Neocate tápszert írt fel helyette. A Neocate ehetetlen még nekem is.De ami többit allergénként kimutatott azt kihagyjuk az étrendből, így a rizs helyett kölest használok.Gasztroenterológusunk a +-es búzalisztet, csirkehúst, disznóhúst meghagyta. A diétát úgy állítom össze, hogy annak ellenére, hogy lehetne búza, csirke- és disznóhús , ezekből is kevesebbet használunk, helyettesítem mással. A diétát az óvodában is szigorúan tartják, ennek ellenére nem tünetmentes a gyermekem.Kb. 1 év óta a tünetei pulmonológiai jellegűek ; köhögés, sípolás. Újabban naponta szükséges Ventolin.3 napja Cetirizinet kezdtem adni, amitől a helyzet javult, de pl. ma reggel is sípolva ébredt. Ja, és azt elfelejtettem, hogy ősszet refluxot is megállapítottak, mely még több szabályt hozott ( többek között kakaópor, mentol, tea kerültek a tiltott listára ).Igazából azt a refluxot sem értem, korábban már nézték, akkor nem volt.Egyre inkább gyanakszom, hogy ez a rengeteg minden féle gyógyszer egyre-egyre rontja az állapotát.Konkrétan a Singalairnek, a Xyzalnak, és annak az évi12-16 antibiotikumnak nem lehet a következménye?   Úgy tűnik, mindíg amit éppen a diétája megenged, és szeret, nogyobb mennyiségben fogyaszt, arra lesz allergiás- ennek nincs valami a hátterében ? Giardiazist is kimutattak nála idén januárban (hozzáteszem nem a szutyokban élünk, sőt az átlagosnál talán jobbak az életkörülményeink). Kliont szedett rá 10 napig.Lehet, hogy ezeket az újabb allergénket a giardiazis okozta? vagy okozza?   A mostani sípolásokat már a nyírfa pollenje okozhatja? Ön szerint ennek az egésznek nincs valami egyszerű dolog a hátterében, amire senki sem gondol? Ez az allergia hova vezethet, valamilyen autoimmun betegség, vagy bélbetegség nem lehet a következménye, szövődménye?  Egyre töbet gondolkodom alternatív gyógymódokban, így olvastam a Pajzs-cseppekről, vmint a Mora -terápiáról. Ön szerint érdemes ezeket kipróbálni, vagy Ön mit javasol? Nagyon örülnék javaslatoknak amivel esetleg ezt az egész allergiát tovább lehetne vizsgálni , ill. elviselhetőbbé tenni.           Segítségét előre is köszönöm!  

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

Kedves Kérdező!

Ha alternatív terápiában gondolkodik akkor azt mindenképpen úgy érdemes tenni, hoy a pulmonológus illetve gasztroenterológusukat beavatja ebbe. Érdemes felkeresni egy homeopátiás rendelőt elképzelhető, hogy tudnak enyhíteni az allergiáján illetve ami még gyerekeknek szokott segíteni illetve én tudok olyan esetről akinek ami bevált gyermeknél, az a talpmasszázs volt.

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. február 26., 08:34; Megválaszolva: 2010. február 26., 08:34
Kérdések és válaszok: Allergia
Várandósság - allergia
Gyógyszer allergia
Allergia kezelése
Tisztelt Doktornő. Segítséget szeretnék kérni Öntől. Tavaly nyáron egy egésznapos horgászat után, hazaérést követően elkezdtem csúnyán...
Arcdagadás
Tisztelt Hölgyem/Uram! Pár hete kezdett el rendszeresen dagadni az arcom, mely viszketéssel, bizsergéssel jár. Vizes dagadás, puffadás a szemem, szám...
Kollagén allergia?
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus...