Alufóliás burgonya 1.
Hozzávalók:
- 12 szem egyforma
- közepes nagyságú burgonya
- kevés reszelt vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A burgonyákat forró vízben kefével alaposan megtisztítjuk. Egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. 50 percig sütjük. Előzőleg elkészítjük a mártást: a puha vajat a sajttal és a tejföllel habosra keverjük és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával, valamint sóval ízesítjük. A mártást jégbe hűtjük és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki-ki ízlésének megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott burgonyájára.
Hasonló receptek
Márványsajttal sült édesburgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült sajtos gombóc
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós Lapcsánka
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes