Röszti

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj/olaj
  • 1-2 fej hagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük és még melegen meghámozzuk. Hagyjuk megdermedni. Nagy lyukú reszelőn a hagymával együtt lereszeljük és fűszerezzük. Két tenyerünk közt 1-2 kanálnyi masszát kissé összelapítunk, deszkára tesszük, majd pl. borospohárral formákat szúrunk ki belőle. Serpenyőben a vaj / olaj negyed részét megolvasztjuk, beletesszük az alakzatokat és lassú tűzön aranybarnára sütjük. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A többi adagot is így készítjük el. Fatálon vagy tányéron tálaljuk.

Hasonló receptek

Sáfrányos rizottó

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos padlizsán

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Párolt lilakáposzta

Köret, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: