Röszti

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj/olaj
  • 1-2 fej hagyma
  • ételízesítő
  • őrölt bors

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük és még melegen meghámozzuk. Hagyjuk megdermedni. Nagy lyukú reszelőn a hagymával együtt lereszeljük és fűszerezzük. Két tenyerünk közt 1-2 kanálnyi masszát kissé összelapítunk, deszkára tesszük, majd pl. borospohárral formákat szúrunk ki belőle. Serpenyőben a vaj / olaj negyed részét megolvasztjuk, beletesszük az alakzatokat és lassú tűzön aranybarnára sütjük. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A többi adagot is így készítjük el. Fatálon vagy tányéron tálaljuk.

Hasonló receptek

Fokhagymás burgonyapüré

Köret, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombakrokett

Köret, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Újkrumplisaláta zöldbabbal

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: