Sóban sült krumpli

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 80 dkg tengeri só
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál apróra vágott fűszer a következőkből (vegyesen)
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • borsmenta
  • zsálya
  • rozmaring
  • kapor

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk. Salátástálban a zöldfüveket, a sót, a lisztet és a tojásfehérjét kevés vízzel simára keverjük. Római tálba öntjük a keverék felét, úgy, hogy a széleken magasan álljon. Erre tesszük a burgonyát, majd a maradék sós keverékkel befedjük, ügyelve arra, hogy a széleken is jól takarja a burgonyát. Meleg sütőben készre sütjük (kb. 45 perc). Amikor kész, a sórétegből kivesszük a burgonyát és melegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Tojásos rizs

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Alufóliás burgonya 1.

Köret, Könnyű

Gyomorfekély, Gluténmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: