Sóban sült krumpli

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 80 dkg tengeri só
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál apróra vágott fűszer a következőkből (vegyesen)
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • borsmenta
  • zsálya
  • rozmaring
  • kapor

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk. Salátástálban a zöldfüveket, a sót, a lisztet és a tojásfehérjét kevés vízzel simára keverjük. Római tálba öntjük a keverék felét, úgy, hogy a széleken magasan álljon. Erre tesszük a burgonyát, majd a maradék sós keverékkel befedjük, ügyelve arra, hogy a széleken is jól takarja a burgonyát. Meleg sütőben készre sütjük (kb. 45 perc). Amikor kész, a sórétegből kivesszük a burgonyát és melegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Párolt lilakáposzta

Köret, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gyümölcsös kukorica

Köret, Könnyű

Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Bulgur mint köret

Köret, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: