Sonkasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej cikória vagy saláta
  • 1 nagy kígyóuborka
  • 60 dkg eper
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl natúr joghurt
  • csipetnyi gyömbérpor
  • 20 dkg füstölt sonka

Elkészítés:

Szedje leveleire a cikóriát vagy a salátát, mossa, majd szikkassza meg. A kígyóuborkát is mossa meg, aztán héjastól szeletelje fel vékonyan. Tisztítsa meg folyó víz alatt az epret, csepegtesse le, csumáját tépje ki, majd hosszában szeletelje fel. A füstölt sonkát vágja vékony szeletekre. Keverje össze a tejfölt, a joghurtot és a gyömbérport. Egy nagyobb lapostányért rakjon ki ízlésesen a cikória- vagy salátalevelekkel, halmozza rá az uborkakarikákat, az eperszeletkéket és a sonkát. Öntse nyakon a tejfölös keverékkel. Azonnal kínálja.

Hasonló receptek

Sajtos nyári saláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Narancsos-fokhagymás spenótsaláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: