Sonkasaláta
Hozzávalók:
- 1 fej cikória vagy saláta
- 1 nagy kígyóuborka
- 60 dkg eper
- 1 dl tejföl
- 1 dl natúr joghurt
- csipetnyi gyömbérpor
- 20 dkg füstölt sonka
Elkészítés:
Szedje leveleire a cikóriát vagy a salátát, mossa, majd szikkassza meg. A kígyóuborkát is mossa meg, aztán héjastól szeletelje fel vékonyan. Tisztítsa meg folyó víz alatt az epret, csepegtesse le, csumáját tépje ki, majd hosszában szeletelje fel. A füstölt sonkát vágja vékony szeletekre. Keverje össze a tejfölt, a joghurtot és a gyömbérport. Egy nagyobb lapostányért rakjon ki ízlésesen a cikória- vagy salátalevelekkel, halmozza rá az uborkakarikákat, az eperszeletkéket és a sonkát. Öntse nyakon a tejfölös keverékkel. Azonnal kínálja.
Hasonló receptek
Parmezános saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fiatalító saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldhagymás reteksaláta joghurtos öntettel
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes