Narancsos sonkasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg gépsonka
- 30 dkg narancs
- 50 dkg zeller#A pácléhez: 2 tojássárgája
- 1 dl olaj
- 2 dkg kovászos uborka
- 1 dl narancslé
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A narancsot és a zellert meghámozzuk. A narancsot kis kockákra, a zellert finommetéltre, a gépsonkát metéltre daraboljuk. A kovászos uborkát lereszeljük. A zellert forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a páclét: a tojássárgából az olajjal majonézt keverünk, hozzáadjuk a reszelt kovászos uborkát, a narancslevet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Felverjük a tejszínhabot és belekeverjük. Az elkészített pácléhez adagoljuk a feldarabolt anyagokat, s pár órát a hűtőben érleljük.
Egy adag energiatartalma: 484 kcalSzénhidrát: 15,8
Hasonló receptek
Pikáns sütőtöksaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyasaláta kovászos uborkával
Saláta, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes