Almás saláta
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta
- 2 alma
- 2 körte
- 1 szál póré
- 10 dkg dió
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- 15 dkg sovány túró vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A salátát megmossuk, szárítjuk, darabokra tépjük. Az almát körtét megmossuk, cikkekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felszeleteljük. A salátát és a gyümölcsöket összekeverjük a póréval. Az ecetet az olajat sózzuk, borsozzuk utána a salátára öntjük. Megszórjuk dióval, rámorzsoljuk a túrót, vagy sajtot szórunk rá.
Hasonló receptek
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dinnyesaláta juhsajttal
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mediterrán krumplisaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes