Almás saláta
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta
- 2 alma
- 2 körte
- 1 szál póré
- 10 dkg dió
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- 15 dkg sovány túró vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A salátát megmossuk, szárítjuk, darabokra tépjük. Az almát körtét megmossuk, cikkekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felszeleteljük. A salátát és a gyümölcsöket összekeverjük a póréval. Az ecetet az olajat sózzuk, borsozzuk utána a salátára öntjük. Megszórjuk dióval, rámorzsoljuk a túrót, vagy sajtot szórunk rá.
Hasonló receptek
Sajtos - sonkás salátatál
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Orosz saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kapros-hagymás zellersaláta
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes