Burgonyasaláta kovászos uborkával

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg héjában főtt burgonya
  • 5 közepes nagyságú kovászos uborka
  • 3 dl joghurt (vagy kefir)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál törött fehér bors
  • 2-3 teáskanál porcukor.

Elkészítés:

A burgonyát a saláta fogyasztása előtt lévő napon megfőzöm, majd meghámozva hagyom kihűlni és a hűtőszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a főtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelő durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.

Hasonló receptek

Feta -tonhal saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Orosz hússaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkesaláta juhtúrósan

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: