Sárgarépagolyók
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A sárgarépát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt narancshéjat, pici vizet. Közepes tűznél pároljuk, amíg a leve el nem fő. A tűzről levéve hozzákeverjük a darált diót. Ha már kissé kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, kristálycukorban megforgatjuk, száraz helyre rakjuk. Sokáig eláll.
Hasonló receptek
Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Almakarikák sörtésztában
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Egyszerű túrós lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes