Sárgarépagolyók
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A sárgarépát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt narancshéjat, pici vizet. Közepes tűznél pároljuk, amíg a leve el nem fő. A tűzről levéve hozzákeverjük a darált diót. Ha már kissé kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, kristálycukorban megforgatjuk, száraz helyre rakjuk. Sokáig eláll.
Hasonló receptek
Túrós kalács
Desszert, Közepes
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Mogyorómentes
Gyümölcsös túrókrém
Desszert, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mrs. Lipton meggyes lepénye
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes