Habcsók (tej nélkül)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • kb. 25 darabhoz: 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:

Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon! A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, a habra szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük és kisebb ?csókokat? nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

Hasonló receptek

Amerikai almás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Töltött alma (2 főre)

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Sacher torta

Desszert, Nehéz

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: