Habcsók (tej nélkül)
Hozzávalók:
- kb. 25 darabhoz: 2 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg étkezési keményítő
Elkészítés:
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon! A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, a habra szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük és kisebb ?csókokat? nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.
Hasonló receptek
Amerikai almás lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Túrós kalács
Desszert, Közepes
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Hízókúra, Mogyorómentes
Gyümölcsös túrókrém
Desszert, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes