Habos csiga
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 kanál porcukor
- 2 dkg élesztő
- 4 tojás
- 50 dkg porcukor
- 15 dkg dió
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgával együtt tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyújtjuk egész vékonyra, a habot rákenjük. Darált dióval megszórjuk, összesodorjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk. Zsiradékkal megkent tepsibe, egymástól távolabb rakjuk, megsütjük.
Hasonló receptek
Aludtejes burgonyapogácsa
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almazselés pite
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Feketeerdő torta
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes