Habos csiga
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 kanál porcukor
- 2 dkg élesztő
- 4 tojás
- 50 dkg porcukor
- 15 dkg dió
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgával együtt tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyújtjuk egész vékonyra, a habot rákenjük. Darált dióval megszórjuk, összesodorjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk. Zsiradékkal megkent tepsibe, egymástól távolabb rakjuk, megsütjük.
Hasonló receptek
Mákos kevert
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Vargabéles
Desszert, Közepes
Epebetegség, Mogyorómentes
Cseresznyés jégdesszert
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes