Téli csemege

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • diónyi vaj
  • 4 banán
  • 4 evőkanál rum vagy brandy
  • 4 evőkanál tejszín
  • 2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A banánokat 4-4 darabba vágjuk. A vajat felolvasztjuk, s amikor már habzik, beletesszük a banándarabokat. 2 percig sütjük benne, majd megfordítjuk őket és ráöntjük az alkoholt. Még 1-2 percig sütjük, hogy mindenütt aranybarnák legyenek. Az öntethez a cukrot és a tejszínt összekeverjük, 1 percig melegítjük. A sült banánt kistányérokra tesszük és meglocsoljuk az öntettel. Azonnal kínáljuk.

Hasonló receptek

Berliner

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Egyszerű túrós lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: