Karamella torta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 6 db tojás (szétválasztva)
  • 18 dkg cukor
  • 9 dkg rozsliszt
  • 9dkg zabpehely
  • A krémhez: 2 tojás
  • 2 púpos evőkanál keményítő
  • 5 dl tej (laktózmentes)
  • 7 evőkanál cukor
  • 25 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótához a tojás sárgáját fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzákevertem a lisztet és a zabpelyhet. Egy csipet sóval kemény habbá vertem a fehérjét, majd óvatosan belekevertem a tojássárgás masszába. Egy 24 cm-es formában 180 fokon (légkeverés, normál sütőben 190 vagy 200) 30 percig sütöttem. A krémhez a 2 tojást összekevertem 2 evőkanál cukorral és a keményítővel. 3 evőkanál cukrot megkaramellizáltam egy lábasban (nem kell kevergetni, csak néha az edényt megforgatni), amikor már barna a cukor és olvadt, akkor hozzáöntöttem a tejet. Megvártam, míg a cukor újra elolvad és a tej elkezd forrni, ekkor hozzákevertem a tojásos-keményítős keveréket. Gyorsan kell elkeverni, nehogy csomós legyen (mintha a rendes porpudingból főznél pudingot). A vajat 2 evőkanál cukorral habosra kevertem, majd a kihűlt pudingot is hozzákevertem. Ezzel töltöttem meg a piskótát.

Hasonló receptek

Csokis kalács

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Bazsalikomos citromos pite

Desszert, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Rafaello szelet

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: