Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg rizsliszt
- szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére. (Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)
Hasonló receptek
Zabpelyhes tallér
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgabarackos muffin
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes
Téli csemege
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes