Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg rizsliszt
- szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. A rizslisztet és a szódaport hozzáadjuk. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját, majd kilisztezett tepsibe simítjuk. A gyümölcsöt lisztbe forgatjuk és ráhintjük a tészta tetejére. (Ha fagyasztott meggyel készítjük, ne olvasszuk ki előre a gyümölcsöt, mert finom zaftos lesz tőle a tészta a sütés után.)
Hasonló receptek
Kalács lisztérzékenyeknek
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Sült vilmoskörte mentás mártásban
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött körték joghurtos szósszal
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes