Zabpelyhes tallér

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1. tál 15 kdg zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
  • 2. tál
  • 15dkg puha vaj
  • Édesítőszer

Elkészítés:

A 2. tálban lévőket összekeverni, majd hozzáadni egy tojást és végül az 1. tálban lévőket is hozzákeverni. Diónyi nagyságú gömböket gyúrni, egymástól 5 cm-re a tepsibe tenni, majd nedves kézzel lelapítani a tetejét.10-12 percre sütőbe tenni.

Hasonló receptek

Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Házi málnafagylalt

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Túrós pille

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: