Sárgabarackos muffin

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl tej

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal. Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a tésztához. Beleszórjuk a mazsolát is. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez merjük, úgy hogy a massza ne legyen túl folyékony. Felolvasztott vajjal kikenjük a muffin formát. Beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hasonló receptek

Joghurtos szivecske

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Meggyes-rumos rakott piskóta

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Aludtejes burgonyapogácsa

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: