Sárgabarackos muffin

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl tej

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal. Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a tésztához. Beleszórjuk a mazsolát is. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez merjük, úgy hogy a massza ne legyen túl folyékony. Felolvasztott vajjal kikenjük a muffin formát. Beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hasonló receptek

Tepsis Rafaello

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Egyszerű túrós lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Gesztenyés kókusztekercs

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: