Receptkereső

Somlói galuska

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A piskótához: 5 evőkanál rizsliszt/kukoricaliszt
  • szódabikarbóna
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 tojás#A csokiöntethez: 2 púpozott evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 tojás
  • 4-5 dl tej
  • 5 dkg ráma
  • rum/rumaroma
  • hozzávalók a sárga krémhez: 1 csomag vaníliaízű puding
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • hozzávalók a díszítéshez: durvára vágott dió
  • kevés rum/rumaroma
  • tejszínhab/tejszínhabspray

Elkészítés:

A szokásos módon piskótát készítünk. A massza egyik felébe kakaót teszünk és így sütjük meg. Ahol összeér a két szín a tepsiben, ott kettévágjuk és egymásra tesszük. Közben elkészítjük a gluténmentes vaníliaízű pudingot. A tészta közé kenjük a kihűlt pudingot, majd hűtőbe téve kicsit dermesztjük.#Elkészítjük a csokiöntetet: A tojást, kakaóport, cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Alacsony lángon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a Rámát és egy kis rummal is meglocsoljuk. Egy kehelybe 3-4 evőkanál piskótát szaggatunk, meglocsoljuk a kihűlt csokiöntettel, megszórjuk dióval és tejszínhabbal díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: