Savanyú tojásleves
Hozzávalók:
- 4 tojás
- olaj
- ecet
- rizsliszt
- pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- (őrölt) babérlevél
- őrölt bors
- 1 dl tejföl
- cukor
- só
Elkészítés:
2 evőkanálnyi olajjal és 1 evőkanálnyi rizsliszttel (zsemleszínű) paprikás rántást készítünk. Felöntjük fél liter vízzel, s felforraljuk. Közben megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kis őrölt babérlevelet és pár csepp ecetet. Ha felforrt, a tojásokat egyenként beleütjük, óvatosan elkeverjük, utána folyamatos keverés mellet belecsurgatjuk a tejfölt. Végül az egészet jól összeforraljuk.
Hasonló receptek
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Marhahúsleves májgombóccal
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Frankfurti borsóleves
Leves, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes