Receptkereső
Frankfurti borsóleves
Hozzávalók:
- 30 dkg feles borsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l tyúkhúsleves (kockából)
- 1 csokor petrezselyem
- 4 szelet bacon
- 2 pár frankfurti virsli
Elkészítés:
A feles borsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap megtisztítjuk a hagymát, a borsót lecsepegtetjük és a hagymával a tyúkhúslevesben feltesszük főni. Petrezselyemlevelekkel ízesítjük és puhára főzzük. Közben a bacont nagyobb darabokra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A levest összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a lábosba. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük és beletesszük a virslit. Két percig főzzük, majd szalonnapörccel meghintve kínáljuk.