Marhahúsleves májgombóccal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhahús
  • 40 dkg marhacsont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • szegfűbors
  • bors
  • só#A májgombóchoz
  • 30 dkg máj
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:

Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket és hideg vízzel leöblítjük.

Hasonló receptek

Burgonya krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hamis gulyásleves

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Egres leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: