Receptkereső

Marhahúsleves májgombóccal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhahús
  • 40 dkg marhacsont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • szegfűbors
  • bors
  • só#A májgombóchoz
  • 30 dkg máj
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:

Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket és hideg vízzel leöblítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: