Borsókrémleves túrógombóccal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: 1/2 fej saláta
  • 3 dkg vaj
  • 40 dkg tisztított zöldborsó
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • cukor ízlés szerint#A gombóchoz: 20 dkg túró
  • 1 tojás
  • 5 dkg búzadara
  • 1 teáskanál vágott kapor

Elkészítés:

A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük) és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Hasonló receptek

Sajtos parajleves pirított zsemlekockával

Leves, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kapros-túrós cukkinileves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Frankfurti leves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: